Bezoekers

Eventing Emmeloord vindt plaats op vrijdag 26 t/m zondag 28 juli 2019 en is een internationaal evenement waar topsport centraal staat: bekende ruiters uit binnen- en buitenland verschijnen aan de start in het uitgestrekte Kuinderbos. Niet alleen de wedstrijd (in 2019 met vier categorieën CIC 2*-S, CIC 2*-L, CIC 3*-S en een CIC3*-L) is een grote trekpleister. De omgeving en schoonheid van het Kuinderbos lenen zich uitstekend voor aanvullende activiteiten. Eventing Emmeloord is een gezellig evenement voor iedereen: paarden en minder-paardenliefhebbers, voor jong en oud.

Onze werkgroep BuitenZinnig is al druk bezig met de invulling van leuke activiteiten: landleven-markt, food- & dranktrucks, demonstraties, etc.

 

Programma

Vrijdag 26 juli:
– dressuur CIC2*-S / CIC2*-L / CIC3*-S /CIC3*-L
– springen CIC2*-S / CIC3*-S

Zaterdag 27 juli:
– cross CIC2*-S / CIC2*-L / CIC3*-S / CIC3*-L

Zondag 28 juli:
– springen CIC2*-L / CIC3*-L

Het Kuinderbos is uitermate geschikt voor eventing: de combinatie van open landschap, bos, brede zandpaden, natuurwater en vooral de goede bodem zorgen voor perfecte omstandigheden voor paard en ruiter! En als toeschouwer staat u dicht op het parcours en kunt dus optimaal genieten van de spectaculaire sprongen en de harmonie tussen paard en ruiter.

U kunt struinen over de landleven-markt, er zijn diverse demonstraties en outdooractiviteiten voor jong en oud, live-muziek en u kunt heerlijk genieten van een hapje of een drankje bij een van de food- & coffeetrucks.

Het was afgelopen jaar gezellig zitten op de landleven-markt met een variatie aan stands, en met live-muziek van Kevin Bos.

Onmiskenbaar horen bij ons paardenevenement ook de landrovers van Dutch Land Rover Register en Land Rover Club Holland. In het zandgebied was een nieuwe spectaculaire 4×4 route uitgezet die op één plek zelfs vlak langs de cross komt. Dus niet alleen kijken, maar ook zelf meerijden!

Langs het parcours stonden zandsculpturen gemaakt door onder meer Sikke-Bart Frieling. Het thema was sprookjes.

Bezoekers konden ook genieten van een jachthondendemonstratie. De honden kregen diverse speuropdrachten die ze graag uitvoerden.

De spectaculaire houthakkersact was in handen van het Stihl Timberteam. Het team presenteerde een aantal indrukwekkende bijl- en zaagonderdelen, waarin techniek, precisie en uithoudingsvermogen een belangrijke rol spelen.

Een geweldige demo van Horsboarding Holland. Met Horseboarding is het de bedoeling dat de combinatie van paard, ruiter en boarder zo snel mogelijk in galop een parcours met poorten en bochten aflegt. Het is een geweldige sport, omdat je niet alleen paardenliefhebbers erin betrekt, maar ook mensen die houden van boardsporten.

Een mooie demo van de prachtige trekpaarden. En met dank aan manege NOP konden de kinderen rondjes rijden op verschillende manegepaarden- en pony’s. Andere kinderactiviteiten waren het kabouterpad, springkussen, boomklimmen en nog veel meer.

Paardensportvereniging De Burcht verzorgde net als voorgaande jaren een rondrit door het Kuinderbos.

 

De wedstrijdlocatie (met tegenover de ingang volop parkeergelegenheid) is te vinden aan de Schoterweg 3 in Bant, nabij Vakantiepark Eigen Wijze.