Bezoekers

Eventing Emmeloord vindt plaats op vrijdag 26 t/m zondag 28 juli 2019 en is een internationaal evenement waar topsport centraal staat: bekende ruiters uit binnen- en buitenland verschijnen aan de start in het uitgestrekte Kuinderbos. Niet alleen de wedstrijd (in 2019 met vier categorieën CCI2*-S, CCI2*-L, CCI3*-S en een CCI3*-L) is een grote trekpleister. De omgeving en schoonheid van het Kuinderbos lenen zich uitstekend voor aanvullende activiteiten. Eventing Emmeloord is een gezellig evenement voor iedereen: paardensport-, paarden- en minder-paardenliefhebbers, voor jong en oud. Honden zijn ook toegestaan, mits aangelijnd. Hier wordt streng op gecontroleerd.

Zomerfair en (kinder)activiteiten

Onze activiteitencommissie is druk bezig geweest met de invulling van de zomerfair en leuke activiteiten voor zaterdag én zondag: voor de kinderen is er in ieder geval een pannakooi, klimtoren, springkussen, ponyrijden, knutseltent Staatsbosbeheer en het kabouterpad. Voor jong en oud zijn er diverse demonstraties: boomstamslepen met de Friese houtsleper Thomas (zaterdag en zondag), jachthonden (zaterdag en zondag), politiehonden (zondag) en reddingshonden (zondag). Ook staan er weer prachtige zandsculpturen in het bos opgesteld. Het thema is ‘Wereldsteden’.

En natuurlijk ontbreken op zaterdag de spectaculaire landrovers niet en kunnen bezoekers een tourrit doen met een oldtimertrekker.

Ook Horseboarding Holland is dit jaar van de partij met het NK Horseboarding (zondag). Negen teams strijden in deze 3e ronde om zich te kwalificeren voor de begeerde NK-titel. Er zijn twee rondes: parcours A (3 runs) en parcours B (3 runs).

Hitteplan

In verband met het hitteplan zijn er aangepaste tijden voor dressuur en cross. De zomerfair vindt op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur plaats. Afhankelijk van de warmte en het publiek wordt de eindtijd voor de zomerfair verruimd. Op zondag zijn er geen aangepaste tijden (onder voorbehoud).

Programma

Vrijdag 26 juli:
– 06.00 – 12.00 uur: dressuur CCI2*-S / CCI2*-L / CCI3*-S / CCI3*-L

Zaterdag 27 juli:
– 08.00 – 13.00 uur: cross CCI2*-S / CCI2*-L / CCI3*-S / CCI3*-L
– 09.00 – 13.00 uur: zomerfair

Zondag 28 juli:
– 10.30 – 15.00 uur springen CCI2*-S / CCI2*-L / CCI3*-S / CCI3*-L
– 10.00 – 17.00 uur zomerfair
– 10.30 – 15.00 uur: boomstamslepen
– NK Horseboarding (12.00 – 13.00 uur en 14.30 – 15.30 uur)

Fotografie

Het fotograferen – al dan niet professioneel – op het terrein van Eventing Emmeloord is toegestaan. Alle voorschriften ten aanzien van bezoekers zijn op gelijke wijze van toepassing op fotografen, tenzij de organisatie expliciet toestemming (door middel van persaccreditatie) heeft gegeven hiervan af te wijken. Fotografen dienen de aanwijzingen van de organisatie stipt op te volgen.

Het Kuinderbos is uitermate geschikt voor eventing: de combinatie van open landschap, bos, brede zandpaden, natuurwater en vooral de goede bodem zorgen voor perfecte omstandigheden voor paard en ruiter! En als toeschouwer staat u dicht op het parcours en kunt dus optimaal genieten van de spectaculaire sprongen en de harmonie tussen paard en ruiter. De heuveltribune (+/- 10m) biedt een prachtig uitzicht over een groot aantal hindernissen waaronder het boothuis.

U kunt struinen over de zomerfair, er zijn diverse demonstraties (o.a. boomstamslepen jachthonden, politiehonden, speurhonden) en outdooractiviteiten voor jong en oud, live-muziek en u kunt heerlijk genieten van een hapje of een drankje bij een van de food- & coffeetrucks.

Het was afgelopen jaar gezellig zitten op de zomerfair met een variatie aan stands, en met live-muziek van Kevin Bos.

Onmiskenbaar horen bij ons paardenevenement ook de landrovers van Dutch Land Rover Register en Land Rover Club Holland. In het zandgebied was een nieuwe spectaculaire 4×4 route uitgezet die op één plek zelfs vlak langs de cross komt. Dus niet alleen kijken, maar ook zelf meerijden!

Langs het parcours stonden zandsculpturen gemaakt door onder meer Sikke-Bart Frieling. Dit jaar is het thema ‘Wereldsteden’.

Ook dit jaar kunnen bezoekers genieten van een jachthondendemonstratie. De honden krijgen diverse speuropdrachten die ze graag uitvoeren.

Een geweldige demo van Horsboarding Holland. Met Horseboarding is het de bedoeling dat de combinatie van paard, ruiter en boarder zo snel mogelijk in galop een parcours met poorten en bochten aflegt. Het is een geweldige sport, omdat je niet alleen paardenliefhebbers erin betrekt, maar ook mensen die houden van boardsporten. Tijdens Eventing Emmeloord vindt het NK Horseboarding plaats op zondag.

Een mooie demo van de prachtige trekpaarden. En met dank aan manege NOP konden de kinderen rondjes rijden op verschillende manegepaarden- en pony’s. Andere kinderactiviteiten waren het kabouterpad, springkussen, boomklimmen en nog veel meer.

In verband met de warmte is paardensportvereniging De Burcht dit jaar niet aanwezig met een rondrit door het Kuinderbos.

 

De wedstrijdlocatie (met tegenover de ingang volop parkeergelegenheid) is te vinden aan de Schoterweg 3 in Bant, nabij Vakantiepark Eigen Wijze.