BuitenZinnig

De derde editie van Eventing Emmeloord vindt plaats op vrijdag 14 en zaterdag 15 juli 2017. Deze editie staat in het teken van 75 jaar drooglegging van de Noordoostpolder. Op zaterdag kunnen bezoekers ook de hele dag genieten van Eventing BuitenZinnig: van 10.00 tot 19.00 uur is er een landleven-markt met standhouders die op eigen wijze hun invulling geven aan de toevoeging ‘BuitenZinnig’. Daarnaast zijn er demonstraties (jachthonden, schapen scheren, NK houtslepen met paarden), diverse outdooractiviteiten voor jong en oud, food- & coffeetrucks en een prachtige tentoonstelling van historische landbouwmachines en trekkers. Voor gezelligheid en spektakel ga je dus naar Eventing Emmeloord!

Standhouders: aanmelden Eventing BuitenZinnig

Wilt u deelnemen aan onze landleven-markt op zaterdag 15 juli? Vul het aanmeldformulier en meld u aan.

Bezoekers: wat is er te doen

Wat is er allemaal te beleven naast de spectaculaire cross op zaterdag:

Demonstraties

  • schapen scheren
  • Jachthondenvereniging Weidemar  uit  Steenwijk verzorgt jachthondenproeven.
  • NK houtslepen met Belgische trekpaarden en een waterproef met sleeppaarden.

4×4 Land Rovertrial

Onmiskenbaar horen bij een paardenevenement ook landrovers. In het zandgebied is is een 4×4 route uitgezet die op één plek zelfs vlak langs de cross komt. Geniet van een spectaculaire 4×4 landrover trial met maar liefst 300 landrovers van Dutch Land Rover Register en Land Rover Club Holland.

Living by Nature

Een wildernisschool in natuurtechnieken en ‘native skills’. Weet jij hoe je moet overleven in de natuur? Wil je leren hoe je vuur kan maken met een vuursteen? Kom je voorwerpen maken uit echte botten? Living by Nature is de hele zaterdag aanwezig in het Kuinderbos. Dus kom langs en we leren je overleven in de vrije natuur.

Zandsculpturen festival

Gerenommeerde kunstenaars beelden de drooglegging van de polder uit met diverse zandsculpturen. De zandsculpturen staan in het bos opgesteld langs het parcours.

Veiling BuitenZinnig-kunstschilderen

In de namiddag veilt veilingmeester Gilbert Bastiaansen bijna 30 schilderijen van deelnemers aan de kunstwedstrijd die het Kuinderbos, de plas of de haven hebben vastgelegd sinds het kampeerfestival ‘Uit je tent’. Vooraf kiest een gemeenteraadslid het mooiste schilderij dat wordt opgehangen in het gemeentehuis van de Noordoostpolder in Emmeloord.

Foodtrucks

Heerlijk eten en drinken bij één van de foodtrucks: wijnen, broodjes beenham, koffie/thee & lekkers, poffertjes, ijs, en nog meer.

Polderkampioenschap touwtrekken

Teams van acht personen (mannen, vrouwen of gemixt) afkomstig uit polderdorpen en oude Zuiderzeedorpen en -stadjes strijden om de winst. Daarnaast geven een aantal nationale touwtrekteams een spetterende demonstraties.

Kinderactiviteiten

Ponyrijden, meerijden in een stoere Land Rover, klimtoren, boogschieten, springkussens, pannakooi, schminken, kabouterpad of een ritje in de huifkar, en nog veel meer.