BuitenZinnig

De vierde editie van Eventing Emmeloord vindt plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 juli 2017. Op zaterdag kunnen bezoekers ook de hele dag (van 10.00 tot 17.00 uur) genieten van Eventing BuitenZinnig: een combinatie van een landleven-markt, geweldige demonstraties, outdooractiviteiten voor jong en oud en food- & coffeetrucks. Voor gezelligheid en spektakel gaat u dus naar Eventing Emmeloord!

Bekijk hier de plattegrond van Eventing Emmeloord.

Wilt u nog deelnemen aan onze landleven-markt op zaterdag 21 juli? Vul het aanmeldformulier in. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over Eventing BuitenZinnig? Stuur een mail naar info@eventingemmeloord.nl.

Spectaculaire houthakkersact door het Stihl Timberteam

In de Stihl TimbersportS komen de sporters voor zes verschillende onderdelen uit. Deze disciplines bestaan uit drie bijl- en drie zaagonderdelen waarin techniek, precisie en uithoudingsvermogen een grote rol spelen. Tijdens Eventing Emmeloord presenteert het team (een aantal) onderdelen in een spectaculaire show.

De naam Timber komt uit Amerika. In Amerika schreeuwden de bosarbeiders “TIMBER” als ze een boom lieten vallen, op deze manier werden de collega’s gewaarschuwd. Bij de STIHL® TIMBERSPORTS® Series is er geen gevaar voor vallende bomen. Wel sluit deze sport goed aan op de werkzaamheden van de traditionele bosarbeiders. De bosarbeiders hadden onderlinge wedstrijden om de avonden door te komen diep in de bossen. Langzamerhand ontstonden er op nationaal gebied onderlinge wedstrijden waardoor de sport populair werd onder de meeste bosbouwers.

Lef en snelheid bij Horseboarding Holland

Met Horseboarding is het de bedoeling dat de combinatie van paard, ruiter en boarder zo snel mogelijk in galop een parcours met poorten en bochten aflegt. Het is een geweldige sport, omdat je niet alleen paardenliefhebbers erin betrekt, maar ook mensen die houden van boardsporten. Zo zien we al dat longboarders, wakeboarders, mountainboarders en skaters meteen heel fanatiek van start gaan binnen deze sport! Tijdens al onze horseboarding evenementen wordt altijd rekening gehouden met de veiligheid van ruiter, boarder en paard. Daarom wordt hier altijd gebruik gemaakt van verplichte valbescherming en het speciaal ontworpen veiligheidssysteem (ontworpen in Engeland) en werken wij onder de Horseboarding International reglementen. Op zaterdag tussen de CIC* en CIC** (tussen 13.00 en 13.30 uur, tijden onder voorbehoud) en na de CIC** (ongeveer 15.30 uur).

Landleven-markt

Foodtrucks

Heerlijk eten en drinken bij een van de foodtrucks: wijnen, broodjes beenham, koffie/thee & lekkers, poffertjes, pannenkoeken, ijs, en nog veel meer.

Zandsculpturenfestival

Gerenommeerde kunstenaars hebben vorig jaar de drooglegging van de polder uitgebeeld met diverse zandsculpturen. Dit jaar is het thema “sprookjes’, de zandsculpturen worden gemaakt door Sikke-Bart Frieling. De zandsculpturen staan in het bos opgesteld langs het parcours.

4×4 Land Rovertrial

Onmiskenbaar horen bij een paardenevenement ook landrovers. In het zandgebied is een nieuwe spectaculaire 4×4 route uitgezet die op één plek zelfs vlak langs de cross komt. Geniet van een spectaculaire 4×4 landrover trial met maar liefst 300 landrovers van Dutch Land Rover Register en Land Rover Club Holland. Kijken, maar ook zelf meerijden!

Kinderactiviteiten

Ponyrijden, meerijden in een stoere Land Rover, klimtoren, paintball, boogschieten, springkussens, pannakooi, schminken, kabouterpad of een ritje in de huifkar, en nog veel meer.

Houtslepen met paarden

Het werken met paarden wordt nog steeds ingezet: het is duurzaam, effectief en economisch verantwoord en is zeker geen folkloristische liefhebberij die alleen om nostalgische redenen in stand gehouden moet worden! Kom kijken en bewonder deze paarden om hun kracht en hun imposante uitstraling.

 

 

Standhouders: aanmelden Eventing BuitenZinnig

In de organisatie van dit jaar gaat het één en ander veranderen ten gunste van u als standhouder:
• Alle activiteiten zijn compact gesitueerd.
• De markt vindt plaats direct vanaf de weg en de parkeerplaats.
• Standhouders kunnen in de directe omgeving van de standplaats parkeren.
• Bezoekers komen het terrein op via de markt waar ook de foodtrucks zijn.
• Bezoekers verlaten het terrein ook via de markt. Dit betekent twee keer marktbezoek.
• Inkopen kunnen dus aan het einde worden meegenomen of even naar de auto gebracht.
• Er is ook een mogelijkheid om langs het Cross country parcours te staan, een unieke ervaring!