5e editie leuk dagje uit voor het hele gezin

BANT – 28 JANUARI 2019 De organisatie van Eventing Emmeloord is al weer volop bezig met het programma voor de vijfde editie van dit evenement. Deze eerste lustrum-editie van Eventing Emmeloord, die gehouden wordt van 26 t/m 28 juli, is uitgebreid. Het aantal categorieën waar de deelnemers in uit kunnen komen, is uitgebreid van twee naar vier, en het totale evenement beslaat in 2019 drie dagen in plaats van twee dagen zoals in de voorgaande edities. Daardoor kan er ook op de zondag een mooi programma geboden worden voor een breed publiek.

Breed programma
Het evenement vindt weer plaats in en om het Kuinderbos in de Noordoostpolder (Flevoland). Naast prachtige paardensport kunnen bezoekers ook dit jaar weer genieten van tal van nevenactiviteiten. De organisatie is al weer druk bezig om daarvoor een aantrekkelijk programma samen te stellen. Zo zal er weer een landlevenmarkt zijn, 4X4-rijden, een aantrekkelijk strodorp, demonstraties met o.a. jachthonden, schaapscheren en boomstam slepen met paarden en natuurlijk foodtrucks voor een heerlijk hapje en drankje. Ook voor de kleinste bezoekers zijn al veel leuke activiteiten gepland zoals het kabouterpad, pannakooi, klimtoren, ponyrijden, enzovoort. Deze activiteiten zijn dit jaar niet alleen op zaterdag 27 juli, de dag dat ook de spectaculaire cross is gepland, maar ook op zondag 28 juli. Zondag staat o.a. het Nederlands Kampioenschap horseboarding op het programma.

Spectaculaire paardensport
Eventing Emmeloord is natuurlijk ook en vooral een internationaal paardensportspektakel. Met op vrijdag dressuur- en springwedstrijden, en op zaterdag de spectaculaire cross-country, en op zondag nogmaals springen. De wedstrijd kent in 2019 vier klassen, voor de kenners: CIC 2*-lang en -kort, en CIC 3*-lang en –kort. Een groot deel van de hindernissen, waaronder de spectaculaire waterhindernis, is te zien vanaf het voor publiek toegankelijke deel. Hier kunt u de paardensport van dichtbij horen, ruiken en voelen. Van de spanning bij de start, de concentratie in het parcours, tot de ontlading bij de finish. Langs het parcours worden foodtrucks opgesteld, zodat het genieten van de sport moeiteloos gecombineerd kan worden met het genieten van een hapje en drankje.

Internationaal
Het deelnemersveld kent uiteraard vertegenwoordigers uit Nederland, met natuurlijk de Flevolandse (olympisch) amazone Alice Naber, maar ook Duitsland en België zullen traditiegetrouw ruim zijn vertegenwoordigd. Ook verwacht de organisatie weer deelnemers uit o.a. Scandinavië en Oost Europa. Omdat veel ruiters pas op het laatste moment inschrijven, is het juiste aantal deelnemers nog niet bekend.