5e Eventing Emmeloord weer topevenement

Bant – 28 JULI 2019 Ondanks de warme weersomstandigheden kan Eventing Emmeloord terugblikken op een uitermate geslaagd evenement. Zoals vaker in Nederland voorkomt, dreigden ook voor Eventing Emmeloord de weersomstandigheden roet in het eten te gooien. Maar ditmaal was het geen regen of storm, maar hitte die het evenement parten speelde. Dankzij toepassing van een hitteprotocol met betrekking tot de organisatie en faciliteiten werd het een geslaagd toernooi voor alle betrokkenen. 

Drie dagen lang kon het publiek genieten van internationale paardensport nabij het Kuinderbos in de Noordoostpolder. Hoogtepunt was de cross op zaterdag, maar ook zondag wisten de liefhebbers het evenement te vinden en was er weer volop gezelligheid tijdens de zomerfair. Na afloop van de eventingwedstrijd konden de bezoekers nog nagenieten van het NK Horseboarding.

Prachtig evenement
Eén van de bezoekers was burgemeester Harald Bouman van de gemeente Noordoostpolder. Hij bezocht de cross op zaterdag. Dat ook hij onder de indruk was, blijkt wel uit zijn bericht op Twitter: “Wat een prachtig paardenevenement met internationale uitstraling”. Voorzitter Harry Koopman benadrukte nog eens het geweldige werk dat door de hindernisbouwers is verzet. Daaraan werd ook dit jaar weer een bijdrage geleverd door bewoners van het AZC Luttelgeest. Hun enthousiasme maakte als altijd indruk op de voorzitter.

Leerzaam parcours met eerlijke hindernissen
De blikvangers op sportief gebied waren de Olympisch amazones Alice Naber (Nederland) en Ingrid Klimke (twee keer Olympisch goud voor Duitsland). Naber legde beslag op de tweede plek in de CCI 2* kort, haar dochter Leida (14 jaar) reed ook een geweldige wedstrijd en eindigde zesde. Klimke werd tweede in de CCI 3* kort, waar het gehele podium overigens een Duitse aangelegenheid werd. ‘Ik ben heel blij dat ik hier ben met mijn jongste paard. Het is een prachtig evenement en de paarden leren heel veel van deze mooie cross. Ik heb genoten en kom volgend jaar zeker terug!’ aldus Klimke. Ook Joanne Spliethof is enthousiast. ‘Emmeloord is een geweldige cross met een mooi parcours en eerlijke hindernissen. Dit was mijn tweede keer en volgend jaar kom ik zeker terug. De organisatie had veel en goed geregeld rondom de warmte. De vroege start was ook de juiste beslissing,’ aldus de enthousiaste Spliethof die met haar elfjarige paard – gefokt door haar opa en zelf zadelmak gemaakt – eerste werd in de lange 2*.

De winnaars van Eventing Emmeloord:
CCI 2* lang: Joanne Spliethof (Nederland)
CCI 2* kort: Solène Reignier (Frankrijk)
CCI 3* lang: Jordy Wilken (Nederland)
CCI 3* kort: Julia Krajewski (Duitsland)

Al met al zien alle betrokkenen terug op een geslaagd Eventing Emmeloord en gaat de organisatie weer enthousiast aan de slag voor de zesde editie in 2020.

Foto: Bianca Ruitenberg (Inka van de Vrobiehoeve  – Julia KRAJEWSKI (GER))