Alice Naber aan de start bij Eventing Emmeloord

Top amazone Alice Naber uit Biddinghuizen is een van de deelnemers van Eventing Emmeloord. Dit unieke paardensportevenement (CIC1* en 2*) vindt plaats op vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus in het Kuinderbos in de Noordoostpolder. ‘Deze wedstrijd heeft het in zich om uit te groeien tot een groot Europees paardensport evenement’, aldus Naber.

Ruiters uit Nederland, België en Duitsland staan aan de start van de eerste editie van de internationale eventingwedstrijd. Op vrijdag 7 augustus wordt de dressuur verreden (van 13.30 tot 17.00 uur) en op zaterdag 8 augustus staat het springen (van 9.30 tot 11.30 uur) en de cross country (van 13.30 tot 17.00 uur) op het programma.

Voorzitter Theo Groen hoopt op veel publiek. ‘Het is een unieke ervaring voor jong en oud. Vanaf een natuurlijke kijkerstribune overzien toeschouwers zo’n zestig procent van het traject. Daarnaast is het mogelijk om te voet langs het parcours met alle hindernissen te lopen en de deelnemers met hun paarden van dichtbij voorbij te zien komen’, vertelt hij. Natuur- en paardenliefhebbers kunnen genieten van een mooie en gezellige dag uit midden in de natuur.’

Het deelnemersveld bestaat uit internationale (top)ruiters, waaronder Alice Naber uit Biddinghuizen. Met haar paard Coral Estate ZamZam verschijnt ze in de CIC 1*. ‘Ik zie deelname aan Eventing Emmeloord als een goede training voor mijn paard’, vertelt ze. Alice Naber is enthousiast over het traject. ‘Het Kuinderbos is een fantastische locatie. Er is veel ruimte, de zandpaden zijn breed, er zijn weinig bochten en er is maar een grondeigenaar. Deze wedstrijd heeft het in zich om uit te groeien tot een groot Europees paardensport evenement’, zegt ze enthousiast.

Het Kuinderbos is 1.200 hectare groot en gelegen in de Noordoostpolder, op de grens van Flevoland, Friesland en Overijssel. De wedstrijdlocatie is te vinden aan de Schoterweg 3 in Bant, nabij Vakantiepark Eigen Wijze. Zowel parkeren als de entree is gratis.