AZC vrijwilligers ondersteunen Eventing Emmeloord

Afgelopen zaterdag kwamen drie vrijwilligers uit het AZC Luttelgeest het bouwteam van Eventing Emmeloord ondersteunen bij diverse werkzaamheden. Het enthousiasme was groot – bij beide partijen – en de samenwerking was perfect. Er werd hard gewerkt, maar tussendoor was er ook tijd voor verhalen.

Deze leuke samenwerking is een spontane actie tussen het COA en Eventing Emmeloord. ‘De vrijwilligers helpen hij het schilderen en het vervaardigen van de hindernissen voor de crosscountry. De eerste dag hebben de mannen al hard gewerkt; ze zijn blij dat ze nuttige werkzaamheden kunnen doen,’ legt hindernisbouwer Gerard Baauw uit. ‘Aanstaande woensdag komen ze weer en worden de werkzaamheden voortgezet. Tot aan het evenement op 14 en 15 juli 2017 werken diverse vrijwilligers mee aan de totstandkoming van de crosscountry. Een mooie samenwerking waar we in diverse opzichten blij mee zijn. Het is mooi om te zien hoe deze mensen zich graag nuttig willen maken!’

Er zitten heel wat bouwuurtjes in, maar het resultaat is prachtig. Op zaterdag 15 juli is de spectaculaire cross (met twee klassen CIC 1* en CIC 2*) in het Kuinderbos, met deelnemers uit binnen- en buitenland. De hindernissen passen binnen het thema ’75 jaar inpoldering Noordoostpolder’. Naast water en dijken zie je in de hindernissen ook een stukje nostalgie terugkomen, zoals Oma’s aardappelschilmandje en Opa’s gereedschapskistje. Het thema is ook uitgewerkt in Eventing BuitenZinnig: met een tentoonstelling van historische landbouwmachines, een demonstratie van zandsculpturen, een demonstratie schapen scheren, een touwtrekwedstrijd, het NK houtslepen voor paarden en nog veel meer.