Bezoekers

Eventing Emmeloord is een internationaal evenement waar topsport centraal staat: bekende ruiters uit binnen- en buitenland verschijnen aan de start in het uitgestrekte Kuinderbos. Niet alleen de wedstrijd is een grote trekpleister. De omgeving en schoonheid van het Kuinderbos lenen zich uitstekend voor aanvullende activiteiten. Eventing Emmeloord is een gezellig evenement voor iedereen: paardensport-, paarden- en minder-paardenliefhebbers, voor jong en oud. Honden zijn ook toegestaan, mits aangelijnd. Hier wordt streng op gecontroleerd.

Zomerfair en (kinder)activiteiten

Onze activiteitencommissie is verantwoordelijk voor de invulling van de zomerfair en leuke activiteiten voor zaterdag én zondag.

Fotografie

Het fotograferen – al dan niet professioneel – op het terrein van Eventing Emmeloord is toegestaan. Alle voorschriften ten aanzien van bezoekers zijn op gelijke wijze van toepassing op fotografen, tenzij de organisatie expliciet toestemming (door middel van persaccreditatie) heeft gegeven hiervan af te wijken. Fotografen dienen de aanwijzingen van de organisatie stipt op te volgen.

Het Kuinderbos is uitermate geschikt voor eventing: de combinatie van open landschap, bos, brede zandpaden, natuurwater en vooral de goede bodem zorgen voor perfecte omstandigheden voor paard en ruiter! En als toeschouwer staat u dicht op het parcours en kunt dus optimaal genieten van de spectaculaire sprongen en de harmonie tussen paard en ruiter. De heuveltribune (+/- 10m) biedt een prachtig uitzicht over een groot aantal hindernissen waaronder het boothuis.

U kunt struinen over de zomerfair, er zijn diverse demonstraties en outdooractiviteiten voor jong en oud, live-muziek en u kunt heerlijk genieten van een hapje of een drankje bij een van de food- & coffeetrucks.

Onmiskenbaar horen bij ons paardenevenement ook de landrovers van Dutch Land Rover Register en Land Rover Club Holland. In het zandgebied was een nieuwe spectaculaire 4×4 route uitgezet die op één plek zelfs vlak langs de cross komt. Dus niet alleen kijken, maar ook zelf meerijden!

Langs het parcours stonden zandsculpturen gemaakt door onder meer Sikke-Bart Frieling. In 2019 was het thema ‘Wereldsteden’.

Tijdens Eventing Emmeloord kunnen bezoekers genieten van een jachthondendemonstratie. De honden krijgen diverse speuropdrachten die ze graag uitvoeren.

Een geweldige demo van Horsboarding Holland. Met Horseboarding is het de bedoeling dat de combinatie van paard, ruiter en boarder zo snel mogelijk in galop een parcours met poorten en bochten aflegt. Het is een geweldige sport, omdat je niet alleen paardenliefhebbers erin betrekt, maar ook mensen die houden van boardsporten. In 2019 vond een van de voorrondes van het NK Horseboarding plaats.

Een mooie demo van de prachtige trekpaarden. En met dank aan manege NOP konden de kinderen rondjes rijden op verschillende manegepaarden- en pony’s. Andere kinderactiviteiten waren het kabouterpad, springkussen, boomklimmen en nog veel meer.

In verband met de warmte was paardensportvereniging De Burcht afgelopen editie niet aanwezig met een rondrit door het Kuinderbos. Maar normaal zijn ze altijd van de partij!

 

De wedstrijdlocatie (met tegenover de ingang volop parkeergelegenheid) is te vinden aan de Schoterweg 3 in Bant, nabij Vakantiepark Eigen Wijze.