Biersteker en Ludeke aan leiding van klassement

Tijdens de eerste dag van Eventing Emmeloord in het Kuinderbos staan de Nederlandse Dexter Biersteker met Chai-Valley’s Chase (CIC 1*) en de Duitse Franca Ludeke met Cero Song (CIC 2*) aan de leiding van het klassement. Vrijdag reden de ruiters en amazones een dressuurproef. Zaterdag staan de onderdelen springen (van 9.30 tot 11.30 uur) en de cross country (van 13.30 tot 17.00 uur) op het programma.

‘De deelnemers zijn tevreden, dus wij zijn ook tevreden over het verloop van de eerste dag van Eventing Emmeloord’, aldus voorzitter Theo Groen. ‘De ruiters en amazones hebben inmiddels het vriendelijke traject in het Kuinderbos verkend.’

Eventing is een van de snelst groeiende paardensportdisciplines in de wereld. Ruiters en amazones van alle leeftijden en capaciteiten concurreren met elkaar. Het is de ultieme uitdaging voor paard en ruiter.

De cross country is het kloppend hart van de sport. Paard en ruiter galopperen over een natuurlijk terrein, springend over een gevarieerdheid van vaste obstakels die de combinaties tegen komen op hun pad. De ruiter mag, in tegenstelling tot het paard, vooraf het parcours inspecteren. Het paard weet niet wat hem of haar te wachten staat. Dit vraagt om absolute vertrouwen tussen paard en ruiter.

Tijdens Eventing Emmeloord in het Kuinderbos verschijnen ruiters en amazones uit Nederland, België, Duitsland en Finland aan de start. Er wordt geen entree geheven. De wedstrijdlocatie (met volop gratis parkeergelegenheid) is te vinden aan de Schoterweg 3 in Bant, nabij Vakantiepark Eigen Wijze.