BuitenZinnig veel te doen

In een prachtige, natuurlijke omgeving biedt Eventing Emmeloord een heerlijk dagje uit voor de paardensport- én de fairbezoeker. En natuurlijk is het een uitgelezen kans voor iedereen die eens met deze prachtige tak van de paardensport wil kennismaken! Naast de spectaculaire cross zorgen ruim 25 standhouders op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur voor een sfeervolle landlevenmarkt. Ook voor kinderen van verschillende leeftijden zijn er tal van activiteiten. 

Het jaarlijkse evenement wordt deze zomer voor de vierde keer georganiseerd en is niet alleen een belevenis voor paarden(sport)fans; ook liefhebbers van natuur, activiteiten, markten en heerlijk eten & drinken kunnen op de zaterdag genieten van een heerlijk dagje uit. Naast het sportieve spektakel van de cross country, waarbij paard en ruiter een traject van ongeveer 3,5 kilometer met natuurlijke hindernissen afleggen, kunnen bezoekers genieten van ‘Eventing BuitenZinnig’: een landlevenmarkt in combinatie met diverse activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden.

Beleef het Kuinderbos tijdens Eventing Emmeloord

Op deze “buitenzinnige” zaterdag 21 juli, is er van 10.00 tot 17.00 uur een landlevenmarkt met ruim 25 standhouders op allerlei gebied. Daarnaast zijn er foodtrucks aanwezig met een aanbod om je vingers bij af te likken, o.a. traiteur-assortiment, wijnen, crêpes, koffie en thee. Enkele foodtrucks staan opgesteld langs het cross-countryparcours dus als u de wedstrijd wilt meebeleven en het parcours gaat ‘lopen’, kunt u onderweg genieten van een hapje en drankje.

Ook zijn er allerlei activiteiten en demonstraties: doe mee met een spectaculaire 4×4 Landrover-trial, geniet van demonstraties als bosbewerking met trekpaarden, carving (beeldhouwen met kettingzagen), jachthonden, trekkers en oude landbouwvoertuigen en oude ambachten. Er is een aantrekkelijk aanbod van allerlei artikelen en reizen en kunstenaars tonen en verkopen hun werk.

Of geniet van de heerlijke live muziek van Kevin Bos, de zand- en houtsculpturen van Sikke-Bart Frieling met het thema ‘sprookjes’ langs het parcours, en nog veel meer! Voor de kinderen is er paintballen, klimtoren, kabouterpad, pannakooi, ponyrijden of meerijden in een Landrover.