Duitse successen tijdens 2e editie

We kijken terug op een zeer geslaagde Eventing Emmeloord. Met bijna 90 binnen- en buitenlandse combinaties was er een verdubbeling van het aantal starters t.ov. vorig jaar. De tweede editie van Eventing Emmeloord kende zowel in de klasse CIC* als de klasse CIC** een Duitse winnaar, respectievelijk Christina Hoffmann met Finnley R en Vanessa Bölting met Quilotta W.

Van de Nederlandse combinaties eindigde Eef Hamers als beste binnen de klasse CIC*. Met haar paard Balou eindigde ze op een vijfde plek. Binnen de klasse CIC** eindigde Sanne de Jong met Enjoy op een vierde plek.

Het internationale paardensportevenement in het Kuinderbos begon vrijdag met het onderdeel dressuur. In de middag werd het springonderdeel gehouden. Op zaterdag moesten de deelnemers een parcours afleggen en een aantal hindernissen nemen. In de CIC* klasse waren ook de tweede en derde plaats voor Duitse deelnemers. Vanessa Bölting werd met Carlson B tweede en de derde plaats was voor Celine Geissler met Giovanna 2.

Bij de klasse CIC** was er een tweede plek voor de Belg Tom Goeman met Sibo de Quiesce en een derde plek voor de Duitse ruiter Ben Leuwer met NZB Port Royal. Bekijk de uitslag.

Aansluitend op de cross was de eerste editie van De Strandhoeve Horsetacle Run waarbij deelnemers zonder paard hetzelfde parcours konden afleggen. Dit leverde een overwinning op voor Nick Ruijter uit Ens. Voor deze Run kwamen ruim 70 deelnemers in actie.