Eventing Emmeloord 2020 afgelast

Als gevolg van de maatregelen ter beheersing van de coronabesmetting is ook het internationale paardensportevenement Eventing Emmeloord afgelast. Eventing Emmeloord is inmiddels uitgegroeid tot een hippische traditie in het Kuinderbos in de Noordoostpolder (Flevoland). Het evenement zou dit jaar voor de zesde keer gehouden worden, van 17 t/m 19 juli 2020. 

Het bestuur van Eventing Emmeloord volgt vanzelfsprekend de nationale adviezen en de maatregelen op ten behoeve van het beheersen van de coronapandemie. Op 21 april is door het kabinet afgekondigd dat tot 1 september geen vergunningplichtige evenementen gehouden mogen worden. Uiteraard heeft het bestuur zich de laatste weken, samen met de partners, organisatorisch voorbereid als dit verbod werkelijkheid zou worden.

‘Helaas moeten we definitief besluiten de zesde editie van Eventing Emmeloord niet te houden in 2020, maar te verplaatsen naar 2021,’ vertelt bestuursvoorzitter Harry Koopman. ‘In overleg met onze trouwe sponsoren en partners, de sportbonden KNHS en FEI zal in de loop van dit jaar de nieuwe datum voor 2021 vastgesteld en bekend gemaakt worden.’

De internationale eventingsport is dit jaar getroffen door vele afgelastingen. Het bestuur bekijkt later, samen met het vrijwilligersteam, de terreinbeheerder en sportbonden, of het unieke Kuinderbos komend najaar een dag beschikbaar kan zijn voor een ‘trainingsdag Cross Country’. Hierbij wordt gedacht aan een beperkt parcours voor de eventingruiters in Nederland en onze buurlanden.

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Harry Koopman (06 20 42 98 96) of stuur een mail naar bestuur@eventingemmeloord.nl