Parcours Eventing Emmeloord is mooi en veilig

‘Het Kuinderbos, waar Eventing Emmeloord op 7 en 8 augustus wordt gehouden, is een unieke locatie’, aldus de parcoursbouwers Peter Hasenböhler en Gerard Baauw. Volgens de parcoursbouwers is het 3,5 km lange parcours niet alleen mooi, maar ook erg veilig.

Het traject gaat door bossen, open vlakten en water. De weersbestendige zandpaden zijn breed en er zijn weinig bochten. ‘Het traject is speciaal aangelegd voor deze wedstrijd. Het terrein kent geen beperkingen en heeft veel potentie’, vertellen ze.

‘Hindernissen die meer kunde vragen van paard en ruiter worden afgewisseld met hindernissen waar de paarden even op adem kunnen komen. Bovendien maken we gebruik van een vriendelijk profiel. Alle hindernissen zijn paardvriendelijk gebouwd’, legt Baauw enthousiast uit.

Het traject telt in totaal 22 hindernissen, waaronder een boothuis, een prachtige heggencombinatie, een trakhener en een indrukwekkende watercombinatie met een schatkist op de zeebodem. Tachtig procent van de hindernissen is gemaakt van hout uit het Kuinderbos.

Het Kuinderbos is het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder wemelt het van de bijzondere planten, varens, paddenstoelen, libellen, vlinders, roofvogels en roofdieren als de boommarter. Het bos is te vinden op de bodem van de voormalige Zuiderzee.

Eventing Emmeloord vindt plaats op 7 en 8 augustus in het Kuinderbos. Gedurende deze drie dagen tonen nationale en internationale ruiters een verrassend schouwspel. Daarnaast zijn er activiteiten voor jong en oud.