Tweede editie Eventing Emmeloord op 29 en 30 juli 2016

De eerste (succesvolle) editie van Eventing Emmeloord krijgt een vervolg. De organisatie is verheugd de data voor volgend jaar bekend te kunnen maken. Eventing Emmeloord wordt gehouden op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli 2016. Zet deze dagen dus alvast in uw agenda!

De organisatie is druk bezig met de voorbereidingen. Het spectaculaire paardenevenement vindt net zoals vorig jaar plaats in het Kuinderbos in de Noordoostpolder. Zo zijn de eerste schetsen voor de nieuwe hindernissen alweer gemaakt en heeft het eerste overleg met groene gastheer Staatsbosbeheer inmiddels plaatsgevonden.

De eerste editie van Eventing Emmeloord in het Kuinderbos trok zo’n 5.000 bezoekers. Het traject in het Kuinderbos viel in de smaak bij zowel de (internationale) deelnemers als het publiek. ‘Na het succes van de eerste editie, leggen we de lat voor volgend jaar nog hoger’, aldus voorzitter Theo Groen. Samen met sponsoren en partners en alle andere betrokkenen kijken we als stichtingsbestuur met veel enthousiasme uit naar de volgende editie en zijn erop gebrand Eventing Emmeloord uit te laten groeien tot een evenement van formaat.

Eventing is te vergelijken met een triatlon en kent de onderdelen dressuur, springen en cross country. ‘Voor deze ruitersport discipline is het Kuinderbos de plek bij uitstek. Het gebied is ruim, de bodem is goed, paarden kunnen volop door het water galopperen en er zijn voldoende mooie uitkijkpunten’, aldus bestuurslid Harry Koopman.

Eventing Emmeloord is op zoek naar vrijwilligers die de organisatie willen ondersteunen bij het organiseren van deze onvergetelijke editie. Aanmelden kan via: info@eventingemmeloord.nl